Vrijwilliger worden bij Centrum voor Dierenhulpverlening?

Dat kan! Het Centrum voor Dierenhulpverlening kan niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers zijn werkzaam op al onze afdelingen (centrale, vogelopvang, ambulance en PR). Omdat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn, zijn wij altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers.

Heb jij een passie voor dieren en heb je vrije tijd beschikbaar die je nuttig wilt besteden? Misschien is het Centrum voor Dierenhulpverlening dan wel wat voor jou!

We vragen een minimale beschikbaarheid van ca. 1 dagdeel per week (± 5 uur). Houdt er rekening mee dat je dienst wel eens uit kan lopen (bij een spoedrit bijvoorbeeld); dat hoort er nou eenmaal bij. Net als af en toe een weekenddienstje draaien.
Je wordt ingewerkt door ervaren medewerkers en daarnaast krijg je intern een cursus Dieren-EHBO aangeboden die je nodig hebt om je werkzaamheden uit te voeren. De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken is 18 jaar.

Dit zijn de (vrijwillige) functies die wij momenteel beschikbaar hebben:


Ben je enthousiast geworden? ▼

Wil je een keer bij ons langs komen om te kijken of werken bij de dierenambulance iets voor jou is? Meld je hieronder aan, dan wordt er contact met je opgenomen om een afspraak te maken.

Stageplaatsen


Het Centrum voor Dierenhulp­verlening biedt elk jaar jongeren de kans om ervaring in dier­verzorging op te doen. Een opleiding in dierverzorging is daarbij een pré, maar niet noodzakelijk.

Wegens de aard van de werkzaamheden en de noodzakelijke begeleiding kunnen wij stagiair(e)s alleen een stageplaats bieden als zij een half of een heel schooljaar beschikbaar zijn. Dagen en uren in overleg.

Let op: het Centrum voor Dierenhulpverlening biedt géén (kortdurende) maatschappelijke stageplaatsen!

Omdat er door SBB strenge eisen gesteld worden aan leerbedrijven, kunnen wij, om de kwaliteit te waarborgen, niet meer dan vier stagiair(e)s per periode plaatsen. Het gaat dan om twee plaatsen in de vogelopvang en twee plaatsen als leerling op de ambulance/centrale.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar opvang@stcvd.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer en eventuele opleiding.

Jaarlijkse collecte

Dit jaar houdt het Centrum voor Dierenhulpverlening geen jaarlijkse collecte. En dat is jammer, aangezien de collectegelden altijd een belangrijk deel van onze inkomsten hebben uitgemaakt.

Er zijn meerdere redenen waarom we hebben besloten dit jaar geen collecte te houden. Ten eerste is ons collectantenbestand de afgelopen jaren drastisch gekrompen en bleek het erg moeilijk om nieuwe collectanten te werven. Verder is het organiseren van een collecte best veel werk en missen wij menskracht om e.e.a. te organiseren / uit te voeren.

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met onze pr-afdeling. Dat kan telefonisch 06 - 15 16 95 92 of per e-mail pr@stcvd.nl