Centrum voor Dierenhulpverlening

Vrijwilliger worden bij Centrum voor Dierenhulpverlening?

Dat kan! Het Centrum voor Dierenhulpverlening kan niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers zijn werkzaam op al onze afdelingen (centrale, vogelopvang, ambulance en PR). Omdat wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn, zijn wij altijd op zoek naar gemotiveerde medewerkers.

Ben jij een dierenliefhebber en heb je vrije tijd beschikbaar die je nuttig wilt besteden? Misschien is het Centrum voor Dierenhulpverlening dan wel wat voor jou! Maar bedenk: niet iedereen is geschikt om bij ons te werken. Gewonde dieren houden namelijk geen rekening met jouw agenda; het kan dus weleens voorkomen dat je dienst langer duurt dan je gedacht had. Je zult begrijpen dat je dan niet zomaar weg kunt gaan.

We vragen een minimale beschikbaarheid van ca. 1 dagdeel per week (± 5 uur). Daarbij hoort ook af en toe een weekenddienst. Je wordt ingewerkt door ervaren medewerkers en daarnaast krijg je intern een cursus Dieren-EHBO aangeboden die je nodig hebt om je werkzaamheden uit te voeren. De minimumleeftijd om bij ons te kunnen werken is 18 jaar.

Lijkt het je wat?

Meld je dan aan voor de eerstvolgende introductie-avond. Op deze avond vertellen wij je meer over het werken bij het Centrum voor Dierenhulpverlening. De introductie-avonden worden vier keer per jaar gehouden; twee aan het begin en twee aan het eind van het jaar. In de zomermaanden zijn er geen introductie-avonden; dan krijgen de bestaande medewerkers een opfriscursus.

Als je na de introductie-avond besluit vrijwilliger bij ons te worden moet je, voordat je je eerste dienst mag draaien, eerst 6 opleidingsavonden volgen (2x centrale, 2x opvang en 2x ambulance). Deze worden opeenvolgend gegeven op de woensdagavond en zijn bedoeld om je een beter inzicht te geven in hoe de verschillende disciplines samenwerken. Voor elke discipline krijg je een toets; wanneer je hiervoor slaagt kun je je voorkeur aangegeven en word je ingeroosterd.

Let op: onvolledig / onjuist ingevulde aanmeldingen worden niet in behandeling genomen!

Stageplaatsen

Het Centrum voor Dierenhulpverlening biedt elk jaar jongeren de kans om ervaring in dierverzorging op te doen. Een opleiding in dierverzorging is daarbij een pré, maar niet noodzakelijk.

Wegens de aard van de werkzaamheden en de noodzakelijke begeleiding kunnen wij stagiair(e)s alleen een stageplaats bieden als zij een half of een heel schooljaar beschikbaar zijn. Dagen en uren in overleg.

Let op: het Centrum voor Dierenhulpverlening biedt géén (kortdurende) maatschappelijke stageplaatsen!

Omdat er door SBB strenge eisen gesteld worden aan leerbedrijven, kunnen wij, om de kwaliteit te waarborgen, niet meer dan vier stagiair(e)s per periode plaatsen. Het gaat dan om twee plaatsen in de vogelopvang en twee plaatsen als leerling op de ambulance/centrale.

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar opvang@stcvd.nl. Vermeld je naam, telefoonnummer en eventuele opleiding.

Jaarlijkse collecte

Het Centrum voor Dierenhulpverlening houdt elk jaar een collecte.

De collectegelden maken een belangrijk deel uit van onze inkomsten. Hoewel wij ieder jaar mogen rekenen op een groot aantal vaste collectanten, zijn er nog steeds wijken waar wij, door gebrek aan collectanten, niet kunnen collecteren. Dit komt mede door het grote gebied waarin wij werkzaam zijn.

Wilt u collecteren voor het Centrum voor Dierenhulpverlening? Houdt dan deze pagina in de gaten. Binnenkort vindt u hier de data van de collecteweek van 2019 en kunt u zich weer aanmelden.