Is uw hond of kat vermist?

Geef uw huisdier dan als vermist op via dit contactformulier. De vermissing wordt meteen doorgegeven aan de organisaties voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland: Amivedi en Stichting Dieren Centrale.

Meld het dier ook als vermist aan via de website van de Dierenbescherming www.mijndieriszoek.nl. Let op: via deze site moet u zelf de match zoeken, onder Gevonden dieren.

Heeft u een dier gevonden?

Als u een hond heeft gevonden, moet u altijd het Centrum voor Dierenhulpverlening bellen: 0182 - 52 90 59.

Heeft u een kitten of een moederpoes met kitten(s) gevonden? Neem dan contact op met de Werkgroep Zwerfkatten van de Dierenbescherming: 06 - 27 16 64 74.

Bij de volwassen katten werken wij met een ander systeem. Allleen als de kat er slecht uitziet (bijv. ribbetjes zichtbaar en/of moeilijk lopen), dan kunt u het Centrum voor Dierenhulpverlening bellen: 0182 - 52 90 59. Als ter plekke blijkt dat de kat verzwakt, ziek of gewond is, neemt de dierenambulance het dier mee en laat het door een dierenarts nakijken. Daarna gaat de kat naar het Dierenopvangcentrum Gouda. Is de kat gezond, dan vragen wij u contact op te nemen met het Dierenopvangcentrum: 0182 - 53 01 64 (ma t/m za 10:00 - 12:00 uur en 15:00 - 17:00 uur).

Al geruime tijd werken het Dierenopvangcentrum en de Dierenambulance volgens een nieuwe procedure. Het Dierenopvangcentrum noteert de melding van een vermoedelijke zwerfkat en geeft deze melding door aan de Dierenbescherming. Een vrijwilliger van deze organisatie gaat ter plaatse kijken bij het dier en controleert het op chip. Als de kat gechipt is, wordt via het chipnummer in de databank gekeken of de kat in de omgeving woont of misschien wordt vermist. Heeft de kat geen chip, dan wordt het dier een bandje omgedaan met de vraag of de eigenaar contact met de Dierenbescherming op wil nemen, omdat de kat is aangemeld als zwerfkat. Ook wordt er een foto van de kat gemaakt en wordt het dier als "gevonden" doorgegeven aan Amivedi en Stichting Dieren Centrale, de organisaties voor vermiste en gevonden huisdieren. De kat blijft een week met het bandje lopen, want niet alle katten gaan elke dag naar huis toe. Als de eigenaar in deze periode niet reageert, gaat de kat naar het Dierenopvangcentrum.

Wettelijk is vastgelegd dat het Dierenopvangcentrum de zwerfdieren 14 dagen moet bewaren voor de eigenaar. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 14 dagen, draagt de gemeente het eigendom over aan het Dierenopvangcentrum. Het Dierenopvangcentrum zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar.